Körte kompót
Hozzávalók
- 10 db körte
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom leve
- 1 késhegynyi nátrium benzoát
- szükség szerint víz
Elkészítés
A vizet kevés cukorral felforraljuk. A körtét lemossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk és kivágjuk a magházat. Tovább szeletelhetjük tetszőleges cikkekre, majd a forrásban levő vízhez adjuk. Szükség szerint még adunk hozzá cukrot, amennyit a gyümölcs igényel. Végül hozzáadjuk a citromlét, ezzel már csak egyet lobban. Szűrőkanállal üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forró cukros vizet. A tetejére minimális mennyiségű befőzőport teszünk, lezárjuk az üveget és száraz dunsztba tesszük.
A főzési idő függ a körte keménységétől, nem kell szétfőzni, a cikkek maradjanak egyben.
- Nincsenek hozzászólások.