Hozzávalók:

  • 1 lap leveles tészta
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 20 dkg friss spenót
  • Só, bors, ízlés szerint
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 dkg morzsolt feta sajt

 

Elkészítés:

A tésztát felenged és után kitekerjük.

Egy nagy serpenyőben melegítsük közepes lángon az olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és hagyjuk főni körülbelül egy percig. Tegyük hozzá a spenótot és keverjük össze. Hagyjuk a spenótot 2-3 percig főni, időnként megkeverve, amíg megfonnyad. Adjunk hozzá néhány csipet sót és borsot ízlés szerint.

A tésztalap felületén egyenletesen elosztjuk a spenótot. A sajtokat egyenletesen szórjuk a spenót tetejére úgy, hogy a tészta teljes felületét befedjük.

A hosszabbik oldalával tekerjük fel a tésztát, a tekercset csomagoljuk be sütőpapírba vagy fóliába, és tegyük a fagyasztóba 30 percre. Így könnyebb lesz körbe vágni.

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és félretesszük.

Kivesszük a tekercset a fagyasztóból, éles késsel szeleteljük fel 24 egyenletes „spirálra”. Legegyszerűbb módja annak, hogy ezt egyenletesen megtehessük, ha kettévágjuk a tekercset, majd mindegyik darabot felezzük amíg el nem érjük a kívánt mennyiséget. Helyezzünk minden csigát a sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 20 percig, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.