Sajtos keksz
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin (hideg)
- 1 teáskanál cukor
- só (ízlés szerint)
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
- 5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
- kb. 1,5 dl víz
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.
A tészta bucinkat folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra, kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, előmelegített sütőben 200ºC-on kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
- Nincsenek hozzászólások.