HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (hideg)
  • 1 teáskanál cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
  • 5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
  • kb. 1,5 dl víz

 

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.

A tészta bucinkat folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra, kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, előmelegített sütőben 200ºC-on kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.