Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt,
  • 120 ml tej,
  • 30 ml olívaolaj,
  • 1 ek só,
  • 1 kk. cukor,
  • 12 g friss élesztő,
  • szezámmag vagy lenmag,
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tejet a cukorral megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd félretesszük.

A lisztet tálba szitáljuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, kicsit összekeverjük, majd mehet bele az olívaolaj, azzal is összekavarjuk  végül a sót is hozzáadjuk.

Ruganyos tésztát gyúrunk, majd letakarjuk, 1 óra 30 percet kelesztjük.

Miután megkelt a tészta 2 részre osztjuk és sütőpapíros sütőlapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Kekszvágóval négyzetekre/kis téglalapokra vágjuk, lekenjük tojással, villával jól megszurkáljuk majd megszórjuk nagyobb szemű sóval és lenmaggal.

Előmelegített 180ºC-os sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.