Ropogós sós keksz
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 120 ml tej,
- 30 ml olívaolaj,
- 1 ek só,
- 1 kk. cukor,
- 12 g friss élesztő,
- szezámmag vagy lenmag,
- 1 tojás
Elkészítés:
A tejet a cukorral megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd félretesszük.
A lisztet tálba szitáljuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, kicsit összekeverjük, majd mehet bele az olívaolaj, azzal is összekavarjuk végül a sót is hozzáadjuk.
Ruganyos tésztát gyúrunk, majd letakarjuk, 1 óra 30 percet kelesztjük.
Miután megkelt a tészta 2 részre osztjuk és sütőpapíros sütőlapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Kekszvágóval négyzetekre/kis téglalapokra vágjuk, lekenjük tojással, villával jól megszurkáljuk majd megszórjuk nagyobb szemű sóval és lenmaggal.
Előmelegített 180ºC-os sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
- Nincsenek hozzászólások.