Malacka mousse desszert
Hozzávalók:
A mousse-hoz:
- 100 g krémsajt
- 100 g tejföl
- 140 ml tejszín
- 50 g kristálycukor (ízlés szerint, ez a recept nem túl édes)
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál vanília paszta
- 6 db zselatinlap (6 g)
- Néhány csepp rózsaszín gél ételfesték
- Eper aroma
Az alaphoz:
- 6 db kerek vaníliás keksz
Díszítéshez:
- Rózsaszín cukorkaolvadékok (a malac füleihez, orrához és lábaihoz)
- Fekete cukorka olvad (a szemnek)
- Néhány szem eper díszítéshez
Adagok: 5-6 desszert
Utasítás:
Készítse el a zselatint:
- Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe körülbelül 5-10 percig, amíg megpuhulnak.
- Nyomd ki a felesleges vizet, tedd a zselatint egy kis tálba, és mikróban melegítsd 10 másodpercig, hogy elolvadjon.
Készítse el a vanília mousse-t:
Egy nagy tálban verjük simára a puha krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a vaníliapasztát és a rózsaszín géles ételfestéket. (Ha eperaroma-pasztát használunk, itt adjuk hozzá.) A kihűlt zselatinos keveréket keverjük a krémsajtos keverékhez, és keverjük jól össze. Egy külön tálban verjük fel a tejszínt, amíg kemény hab nem képződik.
Óvatosan forgasd a felvert tejszínt a rózsaszín keverékbe, amíg teljesen el nem keveredik. Öntsük a mousse keveréket egy habzsákba.
A mousse összeállítása:
Nyomd a mousse keveréket a gömb alakú szilikon formákba (6,5 cm széles), majdnem a tetejéig töltve őket. Finoman ütögesd a formát a pulthoz, hogy eltávolítsd a légbuborékokat. Hűtőben legalább 4 órán át, vagy amíg a mousse teljesen meg nem szilárdul, pihentessük.
Díszítés:
Miután megszilárdult, óvatosan vedd ki a mousse-t a szilikon formákból. Helyezd a mousseokat egy-egy kekszre.
Rózsaszín cukorolvadékokkal díszítsd a malacok füleit, orrát és farkait. Fekete cukorolvadékokkal apró szemeket készíts fogpiszkálóval. (Opcionális: Sötétebb rózsaszínnel kiemelheted az orrát és az arcokat.)Rögzítse a cukorolvadék darabokat minden mousse-hoz. Ízlés szerint díszítsük friss bogyós gyümölcsökkel vagy menta levelekkel az alját.
Tálalás:
Helyezd a malacka mousse desszerteket egy tálalótányérra, és tedd hűtőbe tálalásig. A legjobb íz elérése érdekében tálalás előtt hagyd a desszerteket körülbelül 30 percig szobahőmérsékleten állni.
- Nincsenek hozzászólások.