Hozzávalók

  • 10 db körte
  • ízlés szerint cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 késhegynyi nátrium benzoát
  • szükség szerint víz

 

Elkészítés

 

A vizet kevés cukorral felforraljuk. A körtét lemossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk és kivágjuk a magházat. Tovább szeletelhetjük tetszőleges cikkekre, majd a forrásban levő vízhez adjuk. Szükség szerint még adunk hozzá cukrot, amennyit a gyümölcs igényel. Végül hozzáadjuk a citromlét, ezzel már csak egyet lobban. Szűrőkanállal üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forró cukros vizet. A tetejére minimális mennyiségű befőzőport teszünk, lezárjuk az üveget és száraz dunsztba tesszük.

A főzési idő függ a körte keménységétől, nem kell szétfőzni, a cikkek maradjanak egyben.